PANIZZOLO FLEX 1100 MEGA

De PANIZZOLO FLEX MEGA 1100 is ontworpen voor het verwerken van middelzware en lichtere schrootsoorten tot verkleinde, goed sorteerbare materialen.

De FLEX MEGA 1100 bestaat uit de hamermolen met snelwisselsysteem voor roosters en aambeelden, de besturingskast met PLC en softstarter, een vibrerende transportgoot in het bereik van de uitworp en een hydraulisch systeem voor het openen en sluiten van de hamermolen. Een invoerhopper of een bijpassende transportband wordt per geval als maatwerk aangeboden.

De aandrijving vindt plaats middels een electromotor. Er zijn uitvoeringen leverbaar met een aandrijfvermogen van 250 kW tot 500 kW. De verwerkingscapaciteit ligt afhankelijk van het type FLEX MEGA 1100, de gekozen roosters en het type voormateriaal in het bereik van 5-13 ton/uur.

Aambeelden en zeven zijn ingebouwd in een krat die als een geheel kan worden uitgewisseld. Middels het uitwisselen van dit krat kan de machine worden aangepast voor het verwerken van een ander voormateriaal, of voor een tweede run van reeds verwerkt materiaal. De slagwerktuigen kunnen eveneens relatief eenvoudig worden uitgewisseld. Er zijn diverse typen hamers beschikbaar met een gewicht tussen de 12 en 52 kg per stuk.

Optioneel kan een geluidsgeïsoleerde ombouw en een stofafzuiging worden aangeboden.

Technische gegevens:  
Invoeropening         1.010 mm x  1.200 mm
Roosters/aambeelden 8 roosters / 2 aambeelden
Aantal hamers van 12 tot 28 stuks van 12 -40 kg elk 
Geïnstaleerd vermogen 250-500 kW
Verwerkingscapaciteit per uur     tot 13 ton/uur
Gewicht 35 -50 ton