PANIZZOLO FLEX 700

De PANIZZOLO FLEX 700 is een hamermolen met geintegreerde voedingsband  en is geschikt voor het verwerken van lichte en volumineuze metaalhoudende voormaterialen. De FLEX 700 verwerkt deze tot schone en goed sorteerbare metaalfracties.

De geintegreerde voedingsband is voorzien van een grote invoerhopper die als voedingsbunker functioneert. De vermogensopname van de aandrijving regelt automatisch de snelheid van de voedingsband bij indien nodig. Dit zorgt voor een optimale, regelmatige belading van de machine.

Voorbeelden van succesvolle toepassingen:

-Terugwinning van metalen uit WEEE-schroot.

-Terugwinning van aluminium en staal uit huisvuilfracties.

-Maken van een schone aluminiumfractie uit voorverkleind gemengd aluminium met aanhechtingen van staal messing, koper of kunststoffen.

Verwerkingscapaciteit:     

Tot ca. 5 ton/uur, afhankelijk van het voormateriaal en de gekozen roostergrootte.

Techniek

Afhankelijk van het voormateriaal kan de FLEX 700 worden uitgerust met een 110 kw of 160 kW aandrijving (electromotor). De roosters en aambeelden zijn middels een snelwisselsysteem in korte tijd uit te wisselen. Daarmee kan de machine in korte tijd worden aangepast voor het verwerken van een ander voormateriaal. De uitworp vindt plaats op een vibrerende transportgoot. De toepassing van bordessen en trappen geven goede mogelijkheden voor inspecties en onderhoud door het bedienend personeel.  De FLEX 700 is geïnstalleerd op een verenpakket om trillingen op te vangen.

Optioneel kan een systeem voor stofafzuiging worden aangeboden.

Technische gegevens  
Invoeropening         660 mm x  1.090 mm
Roosters/aambeelden 8 roosters / 2 aambeelden
Aantal hamers 16 stuks van 12 kg elk
Geïnstaleerd vermogen 110-160 kW
Verwerkingscapaciteit per uur     tot 5 ton/uur
Afmetingen (l x b x h)         7,6 m x 2,7 m x 5,3 m
Gewicht 11 ton